Voor bedrijf, branche en beleid
Portfolio
staaloog
De heer Coumans heeft uitgebreide kennis en ervaring met projecten over innovatie en kennisoverdracht. Deze ervaring heeft hij opgedaan als zelfstandig adviseur, maar hij heeft ook een brede kennisbasis en een betrouwbaar netwerk opgedaan in loondienst van branchevereniging STIBA, bij TNO-STB en bij Nehem KMC Rosmalen.


Subsidietrajecten
Voor veel innovatietrajecten zijn subsidies beschikbaar. Deze verminderen het risico van de ondernemer en openen vaak deuren, die anders gesloten zouden blijven. Maar toch blijkt het vaak lastig om de juiste subsidie te vinden en daar vervolgens een succesvolle aanvraag voor te doen.

IPC-regeling voor brancheverenigingen
Meerdere brancheverenigingen hebben, met hulp van Coumans, een succesvolle aanvraag ingediend voor een IPC-project.


WBSO
Verschillende bedrijven werken, vanwege de inspanning van Coumans, met een WBSO-korting op hun loonheffing, aan interessante innovaties.

Onderwijssubbsidies
Door zijn ervaring met subsidieaanvragen heeft Coumans een aantal subsidie-aanvragen verzorgd voor een hogeschool: de oprichting van een Centre of Entrepeneurship, valorisatie-project en SIA Raak Pro-aanvragen.


Opdrachtgevers
Coumans is als adviseur actief geweest voor onder andere de volgende organisaties:
- VIV Verbrandinsgsmotoren
- GBO Glas Branche Organisatie
- BOVAG
- Focwa
- Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
- VMRG Vereniging voor Metalen Ramen en Gevels
- UNETO
- FDP Federatie Dunne Plaat
- OESO Parijs
- STIBA
- Provincie Brabant-ROC's Brabant
- Modint
- Stichting Kennis Innovatie MKB
- Intronics
- Van Acht Koel en Vriespopslag


CV-gegevens
Functie: Senior adviseur bij Nehem KMC Rosmalen
Begeleiding en adviseuring van verschillende brancheverenigingen bij het uitvoeren van Innovatieprojecten voor de leden van deze verenigingen.

Functie: Bedrijfskundig adviseur en Plv Algemeen Secretaris van STIBA.
STIBA is de branchevereniging van Autodemontagebedrijven. Concreet bijgedragen aan het gezond maken en houden van deze branche onder druk, met complexe regels en gevoelige bedrijfsvoering voor de aangesloten bedrijven. Met direct bedrijfsadvies maar ook met het opzetten van branchebrede systemen zoals Internetsysteem voor het leveren van gebruikte onderdelen en de onafhankelijke certificering, KZD, met daaronder gehangen een classificatiesysteem voor bedrijven.

Functie: Onderzoeker en adviseur bij TNO-Strategie Technologie en Beleid.
- Internationaal OESO-onderzoek Impact and Perpectives of E-Commerce naar de invloed van E-Commerce op de organisatie van de productieketen.
- Onderzoek naar de succesfactoren van snelgroeiende (MKB)-bedrijven in Nederland
- Een aantal technolgiescans, waarin hij voor verschillende brancheverenigingen in de metaal- en dienstensector, verzameld heeft wat de belangrijkste en meest beïnvloedende technologieën in de nabije toekomst (max 10jr) zijn.

De heer Coumans is in 1993 afgestudeerd als Ingenieur Techniek en Maatschappij aan de Technische Universiteit Eindhoven, met als specialisatie Technology Assessment. Hij is van jaargang 1963.